HTML

Elek-Gerolzhofen Schüleraustausch

Eleki diákok Gerolzhofenben

Friss topikok

Linkblog

május 20., szerda

2009.05.21. 02:35 Klemm

A szerdai kirándulások témája a gaibachi gimnázium volt. Ez egy nagyobb méretű kastély, melyet a 19. században egy vízikastélyból alakított át a földbirtokos von Schönborn család, amely a mai napig a tulajdonos. A tartomány bérli tőle az épületet, valamint karbantartja.

A kastélyban van az ún. Konstitutionssaal, amely egy szép díszes terem, és arról nevezetes, hogy itt zajlottak az 1818-as bajor alkotmány ünnepi rendezvényei. Erre emlékeztet a Konstitutionssäule, ami egy jó magas kilátótorony, amibe sajna nem lehet felmenni, de azért azt is megnéztük.

Később Volkach városát néztük meg, ami kicsit emlékeztet Rothenburgra, a központja hasonlóan régi.

Délután csodálatos szórakozást nyújtott a gerolzhofeni Go-Kart pálya, ahol mindenki mehetett jó néhány kört. Némelyek forma-1, mások kezdő sofőr stílusban, ki-ki igénye és tehetsége szerint. Mindnyájan jól szórakoztunk, nézőként is.

Képek a go-kart délutánról:

 Pilótalányok készülnek a futamra

 

A leggyorsabb női versenyző Enikő volt, rettenthetetlenül csikorgatta a kerekeket :-)

Klasszikus előzés belső íven, ha minden igaz, Tulkán Márkó főszereplésével

További képek később!

Holnap vidámpark lesz, igyekszünk tudósítani arról is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geo-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr221134744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása