HTML

Elek-Gerolzhofen Schüleraustausch

Eleki diákok Gerolzhofenben

Friss topikok

Linkblog

Április 22., hétfő: Ismerkedés az iskolával és a várossal

2013.04.23. 02:30 Klemm

A családoknál töltött vasárnap után a hétföi napon délelött az iskola felfedezése volt a napirenden.

Mindenki a vendéglátó gyerekkel ment órára. Több érdekes helyzet is keletkezett ebből, a németül megoldott matekfeladattól az udvaron végzett alkotó munkáig.

20130422552.jpgBiológia órán a máj feladatáról volt szó többek között. Bár aktív tábla nincs, jól fel van szerelve a tanterem.

Fél tizenegykor a csoport átsétált a tanácsházára, ahol a nem régóta hivatalban levö új polgármester, Thorsten Wozniak köszöntött bennünket. A szívélyes köszöntő után két részre oszlottunk, és szakavatott idegenvezetők segítségével fedeztük fel Gerolzhofen nevezetességeit. Közben – az otthon maradottak nagy örömére – kis időre megjelentünk a gerolzhofeni webkamera képernyőjén: 
gerolz_2_03a.jpg

20130422561.jpg

A rövid belvárosi séta után mindenki hazament a vendéglátójával. Legközelebb délután kettökor találkoztunk a Stadthalle alagsorában levő tekepályánál. A helyi teke-egylet vezetöje, Bernd Hofmann úr irányításával nagy gyakorlás, majd izgalmas verseny vette kezdetét a négy csapat között. Végül az egyes csapat nyert.

A szórakoztató bowlingozás közepette szinte elrepült az idö, és máris délután öt volt, amikor megköszöntük vendéglátónknak a lehetőséget, és ki-ki útjára indult.

Vidám volt a hangulat a tekepályán.

A keddi napon érdekes kirándulás vár ránk Rothenburg ob der Tauber városában.

Fotók nagyobb mennyiségben a picasa albumban találhatók majd (Link)

2 komment

Címkék: 2013 Gerolzhofen Schüleraustausch

A bejegyzés trackback címe:

https://geo-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr985242292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L_Attila 2013.04.30. 08:08:07

Szia Tamás!
Köszi, hogy megosztod az eseményeket, így több információnk van, mint amit esetleg sikerült gyermekünktől megtudni ezen élményteli kirándulásról.

Klemm 2013.05.01. 01:15:05

@L_Attila: Köszi szépen - itt leírogatom nagyjából, hogy mi történt. Folyamatosan linkelem be a szövegekbe a fotóalbumokat! Üdv!
süti beállítások módosítása