HTML

Elek-Gerolzhofen Schüleraustausch

Eleki diákok Gerolzhofenben

Friss topikok

Linkblog

Csütörtökön Geiselwindben

2009.05.22. 23:28 Klemm

A csütörtöki napot mindannyian a közeli Geiselwindben levő vidámparkban töltöttük. Internet-linket ld. az első posthoz írt hozzászólásban.

A vidámpark játékai ingyenesek, kivéve néhány dolgot, pl. a céllövölde és a bikalovaglás ("Bullriding"). Ha az ember megveszi a viszonylag borsos belépőt, egész nap szórakozhat, amire elég sokrétűek a lehetőségek: ha nem akar a fejreállós óriás hajóhintában izgulni, mehet állatokat simogatni, papagájokat nézni az állatkerti részbe, vagy vadvízi csúszdán szállhat alá barátai társaságában.

Van sok szelíd és néhány igazán kemény attrakció, mindenki szorgosan próbálgatta őket egész nap. Mivel csütörtökön volt Christi Himmelfahrt (Krisztus mennybemenetele), ami Bajorországban munkaszüneti nap, elég sok család eljött, tehát volt tömeg rendesen.

Jómagam is kipróbáltam néhány visszafogottabb attrakciót, messze nem bármelyiket és mindet. A Blauer Enzian nevű kinézetre szelíd hullámvasutas vonatocska élesben meglepően dinamikusnak bizonyult.

Jó félelmetes volt az Acapulco show főszereplőjének produkciója, aki egy 25 méteres oszlopról ugrott bele a 3 méter mély medencébe.

Na de elég a szövegből, álljon itt néhány kép:

Nemsokára fejre fogunk állni, ez itt még nem látszik. Ez a Shuttle nevű szerkezet, ami egy nagy hajóhinta, többek között fejre is áll pár másodpercre. A fekete párnák beleszorítanak mindenkit az ülésbe, vagyis annyira azért nem gáz :-)


A Boomerang a legfejlettebb hullámvasút a parkban, erre nem mertem felmenni :-)

Hőseink még a megpróbáltatások előtt vannak, itt épp feltolatnak a jó magas indulási helyre, hogy majd onnan jöjjenek lefelé nagy sebességgel, ezután több fejreállító és mindenfele kitekerő hurok után felmenjenek egy másik magas pontra. Onnan hátrafele  irányban újra megismétlődik a móka.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernő, "Dexter", Vera és Robi is kipróbálták a Boomerang vasutat, itt vidámnak látszanak, elvégre ez egy vidám park :-D


Ernő és Verona hősiesen viselik a maguk körül is forgó kocsikkal felszerelt barlangi kisvasút megpróbáltatásait...


... míg Péternek a komótosan emelkedő és csak enyhén forgó kilátó is tér-iszonyatos volt :-)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt a lángoló szerzetesnek öltöztetett artista csapódik épp a hűsítő vízbe... Elég félelmetes volt, de még jobban izgultunk, amikor egy társa, Vagyim a 25 méteres póznáról ugrott bele a medencébe, ami csak 3 méter mély! Valami egész különleges bátorság és ügyesség kell hozzá, hogy ne törje ki a nyakát, bravó!


Persze nagyon szerettük a fatörzstutajos vízi hullámvasutat (szaknyelven log flume), itt épp a visszafogott utolsó szakaszon integetünk :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geo-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr871138437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása