HTML

Elek-Gerolzhofen Schüleraustausch

Eleki diákok Gerolzhofenben

Friss topikok

Linkblog

Április 26: Würzburgi városnézés

2013.04.27. 23:01 Klemm

A pénteki nap utunk utolsó itt eltöltött napja, melyre tartalmas programot állítottak össze vendéglátóink. Würzburg híres vára, a püspöki erőd megtekintésével kezdtük, melynek leghíresebb ura Julius Echter püspök, egy nagy hatalmú ellenreformátor volt.

A püspöki várból szép kilátás nyílt a városra, mely a Majna folyó két partján helyezkedik el, körülötte pedig hangulatos szőlőhegyek láthatóak.

Kilátás a városra a Marienberg erőd mellvédjéről

A belvárosban finom rántotthúst ebédeltünk a helyi kormányzat étkezdéjében, majd szabad program keretében délután mindenki sétálgathatott a belvárosban, ki-ki a magyar és német barátaival, hisz vendéglátóink is jöttek velünk.

Megnéztük a város közepét uraló Residenz kastélyt is, mely a würzburgi püspökök egykori fő lakóhelye volt, de manapság már a würzburgi egyetem tantermei és tanszékei működnek benne. A rezidencia szép templommal rendelkezik, parkjában pedig hangulatos fényképeket lehet készíteni a szép növények és szobrok, szökőkutak között.

A würzburgi Residenz csodálatos barokk templomában ülünk éppen

Hazatértünk után este összegyűltünk a gerolzhofeni gimnázium aulájában, ahol a vendéglátó családok búcsúvacsorát szerveztek részünkre, melyről a remek zenei aláfestés sem hiányozhatott, egy diákzenekar képében.

Másnap reggel 7-kor indultunk haza.


Köszönjük kedves vendéglátóinknak a kedvességüket és a nagyszerű programokat!

Képek a napról:

Marienberg erőd

Würzburg belvárosa

Búcsúest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geo-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr165260612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása