HTML

Elek-Gerolzhofen Schüleraustausch

Eleki diákok Gerolzhofenben

Friss topikok

Linkblog

Április 23: Kirándulás Rothenburg ob der Tauber városába

2013.04.23. 18:03 Klemm

Rothenburg városa egy teljesen fennmaradt középkori belvárossal önmagában is igazi látványosság. Reggel nyolckor indultunk Anton Siegel tanár úrral a városnézésre.

A város középkori része teljesen fennmaradt, egy városfal veszi körül, melynek tetején teljesen körül lehet járni a várost. Egy kisebb szakaszon magunk is a falon sétálva közelítettük meg a belváros közepét.

A városfal teljesen körülöleli a várost, tetején gyorsan el lehet érni a kívánt helyre.

Zegzugos utcákon, kis sikátorokon keresztül jutottunk el Németország egyetlen kriminalisztikai múzeumához, a Kriminalmuseumhoz, ahol különböző érdekes közép- és újkori kínzóeszközöket, büntetés-végrehajtási kellékeket állítottak ki. Érdekes vezetéssel mutatták be a kiállítást számunkra.

A "Halsgeige" avagy nyakhegedű kiállhatatlan, veszekedős emberek megszégyenítésére szolgáló büntetőeszköz volt. Természetesen Vivient csak demonstrációs célból zártuk bele egy kis időre.

A város nevezetes látnivalója a tanácsháza, ahol a homlokzaton óránként megjelenik a harmincéves háborúban a várost hőstettével megmentő polgármesterre emlékeztető alak, egy boroskorsóval a kezében. A polgármestert a várost körülvevő svéd hadak parancsnoka felszólította, hogy amennyiben egy húzásra kiissza a több, mint három literes boroskorsót, akkor nem rombolják porig a várost. Szerencsére sikerült a művelet, így ma is láthatjuk a szép régi házakat. A tanácsházát éppen renoválják, de egy fényképes ponyvával takarták el az állványzatot, amely az építkezés alatt is mutatja az épület valódi arcát.

Pelle Laci a Rothenburger Meistertrunk-ot idézi, egy kicsit kisebb űrtartalmú ivóalkalmatossággal.

A főtértől nem messze található Käthe Wohlfahrt egész évben nyitva tartó karácsonyi szaküzlete, amelyben csodálatos karácsonyfadíszeket árulnak az év minden napján. Az egymásba nyitott több épületből álló varázslatos üzlet bármilyen áru vásárlása nélkül is hatalmas élményt nyújt, érdemes megnézni.

Szólj hozzá!

Címkék: Kirándulás Rothenburg ob der Tauber Käthe Wohlfahrt Kriminalmuseum Ausflug

A bejegyzés trackback címe:

https://geo-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr785244748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása